O nama

Bio-Teo Centar – Biljno lekarstvo u sprezi sa naukom

Bio-Teo Centar je kompanija koja se bavi proizvodnjom dijetetskih suplemenata, melema i drugih proizvoda na bazi lekovitog bilja.  Nastao je davne 1988. i prvobitno je nosio naziv Bioteofonie (bios – život, teos – Bog, i phonia – zvuk ili glas), što bi se moglo prevesti kao Božji glas.

Osnivač i čovek koji je čitav svoj život utkao u rad ovog centra i koji se posvetio očuvanju vašeg zdravlja je Stevo Marić. On već više od četri decenije strpljivo proučava bilje i njegova lekovita svojstva, fitoterapiju i razne vidove alternativne i istočnjačke medicine. Njegov predani rad nagrađen je nebrojeno puta, kroz pozitivna iskustva ljudi kojima je pomogao da se vrate na put zdravlja.

Preparati travara Steve Marića su isključivo biljnog porekla. To su kompleti biljnih kapi, melema, krema i drugih proizvoda koji imaju veoma široku lepezu delovanja i predstavljaju pomoćno sredstvo za lečenje mnogih bolesti, a neretko se njihova snaga ogleda u suzbijanju i veoma teških oboljenja.

Bio-Teo Centar sarađuje sa velikim brojem apoteka u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a proizvodi su dostupni i putem interneta i telefonskog narudžbina. Biljna medicina je stara kao ljudska civilizacija i prvi temelji savremene farmakologije počivaju na lekovitom bilju.

Biljnim lekarstvom narodni vidari bave se od kada postoji ljudska zajednica. Poznato je da je lek za svoju bolest čovek od davnina tražio u prirodi, čiji je i sam neraskidivi deo – kaže Stevo Marić i nastavlja: I prvi temelji savremene farmakologije počivaju na lekovitom bilju. O tome veliki Hipokrat kaže: „Lekar se stara, a priroda leči“. Našem biljnom lekarstvu, zasnovanom na naučnom istaživanju, ali i na narodnom iskustvu, prvi je posvetio pažnju dr Jovan Tucakov, farmakolog i profesor Farmakološkog fakulteta u Beogradu. Njegov udžbenik Farmakognozija i brojni naučni radovi o lekovitom i aromatičnom bilju, neophodna su literatura za svakoga ko iole želi da se ozbiljno bavi travarstvom. Pored toga svaki travar mora da prepoznaje najvažnije karateristike bolesti za koje priprema biljne preparate, ali da mu nije strana ni anatomija ljudskog organizma jer, kako reče Hipokrat: „Život je kratak, a umetnost lečenja duga; povoljna prilika brzo izmiče, eksperimentisanje je opasno, a ocenjivanje i rasuđivanje teško“. Ko sve ovo ima u vidu neće pasti u iskušenje da svojim delanjem ugrozi tuđi život.