Antistres – biljne kapi br. 33 ZA UBLAŽAVANJE STRESA I OPUŠTANJE

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 13316/2018

grb Ministarstva zdravlja Republike Srbije
 

24KM

  • Ublažava nervnu napetost, nervozu i neurasteniju
  • Pomaže kod nesanice i migrene (jake glavobolje)
  • Smanjuje stres, razdražljivost, lupanje srca
  • Pomaže kod nervoznog stomaka
  • Ublažava simptome PMS-a
  • Ublažava meteorološku bolest
  • Stabilizuje funkcije nervnog sistema

Napomena: Može se koristiti preventivno. Mogu ga koristiti i osobe koje piju lekove.

24KM

Antistres – biljne kapi br. 33
ZA UBLAŽAVANJE STRESA I OPUŠTANJE

24 KM

Pozovite nas na: 065/945-825

 

Opis

Koje su najbolje biljke za umirenje i opuštanje?

Opis proizvoda:

Antistres biljne kapi br. 33 koje povoljno djeluju na nervni sistem su dodatak ishrani na bazi ekstrakata korijena sa rizomom valerijane (Valeriana officinalis), lista matičnjaka (Melisa officinalis ) i cvjeta lavande (Lavandula angustifolia Mill.). korijen sa rizomom odoljena, list matičnjaka i cvijet lavande mogu da pomognu održanju mentalnog zdravlja i dobrih kognitivnih sposobnosti, kod nesanice, za opuštanje od od napora i stesa.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA: Odmjeriti 30 kapi u 30 ml (rakijska čašica) vode, soka ili vina i popiti 2-3 puta dnevno.

NETO KOLIČINA: 50 ml

Umjesto da pijemo lijekove, okrenimo se prirodi. Priroda ima rješenje za stres! Bio-Teo centar, čuvar vašeg zdravlja i ljepote, sastavio je prema staroj recepturi sjajnu formulu pod sloganom prirodom protiv stresa – biljne kapi br. 33, Antistres na bazi valerijane, matičnjaka i lavande.

Pogledajmo detaljnije šta svaka od ovih biljaka sadrži koje aktivne materije i kako one djeluju na naš organizam.

1. VALERIJANA (Valeriana officinalis) ili odoljen, macina trava, dolin, kozlić, špajka…

valerijana, odoljen ili macina travaAktivne materije: Etarsko ulje, skrob sluz, guma, kafetaninska kiselina, glikoze, soli, alkaloidi, haterozidi, smole, organske kiseline.

Ljekovito djelovanje: Uspostavlja nervnu ravnotežu, djeluje na centralni nervni sistem, smanjuje spazam glatke muskulature, reguliše rad srca. Koristi se kod liječenja neurastenije, neuroza, histerije, hipersenzibiliteta, astme na nervnoj osnovi, nesanice, tahikardije, nervoze srca, krvnog pritiska, pojačava izlučivanje žuči. Preporučuje se u liječenju nervne glavobolje koju uzrokuju grčevi zbog nadimanja, omaglice i vrtoglavice.

2. MATIČNJAK (Melissa officinalis) ili majčina ljubica, matočina, melisa, pčelinja ljubica, pčelinjak, limunika, arbaroža…

Aktivne materije: Citral, geraniol-aldehid, citronelal, kamfor, tanin, aglikon, i neke gorke supstancije. Sveži listovi sadrže takođe vitamine i enzime.

Ljekovito djelovanje: Matičnjak ima toliko širok spektar blagotvornog dejstva na organizam da se koristi i kao ljekovita i začinska i aromatična biljka. Prvi su Arapi počeli da kuvaju čaj od matičnjaka protiv napetosti i depresije. Sa tom praksom se nastavilo i u Srednjem vijeku, a vidari su ga preporučivali i protiv nesanice, poremećaja u metabolizmu i varenju, kao i za bolji apetit. U Francuskoj je ovo biljka za uklanjanje umora i glavobolje. Radi bolje djelotvornosti, kombinuje se sa valerijanom i kamilicom. Izvanredno je sredstvo za sva srčana oboljenja. Koristi se kao sredstvo za umirenje i opuštanje, kod nervnih kriza, melanholije, histerije, hipohondrije, kod svih depresivnih stanja, fizičkog ili intelektualnog zamora.

3. LAVANDA (Lavandula angustifolia Mill.) ili despić, lavandula, marijanac…

Aktivne materije: Etarsko ulje: linalil-acetat, geranil-acetat, geraniol, linalol, cineol, kumarin, borneol, limonen, linalil, geramil-butirat, zatim derivati propionske i valerijanske kiseline, tanini.

Ljekovito djelovanje: Ljekovita biljka lavanda karakteristčna je po svojoj lijepoj ljubičastoj boji i aromatičnom mirisu. Godinama unazad lavanda se koristi za pročišćavanje duha i tijela. Podjednako je popularna kako u alternativnoj medicini tako i u kozmetičkoj industriji.

Ima umirujuće dejstvo i odlično djeluje na psihu, koristi se za liječenje nesanice, glavobolje i anksioznosti. Ranijih godina u nedostatku lijekova koristila se za dezinfekciju rana. Upotrebljava se za liječenje organa za varenje, hipertenzije, bronhalne astme, a lavanda je dobra i kod srčanih oboljenja. Lavanda ublažava nadimanje stomaka i umiruje želudac.

Kako se piju kapi?

Uzimaju se jednostavno na pola rakijske čašice vode ili kocku šećera, a djeluju gotovo momentalno. Ne izazivaju zavisnost te se smiju slobodno koristiti i duži vremenski period i ne izazivaju pospanost. Budite u najbolja verzija sebe, pokažite se u pravom svijetlu, bez stresa i nervoze, onakvi kakvi ste u društvu dragih prijatelja, jer će od sada Antistres biti vaš nerazdvojni saputnik gdje god da krenete.

Antistres biljne kapi br. 33 – 100 ml PROIZVODA SADRŽI:

  • Vodeno-etanolni ekstrakt korena sa rizomom odoljena (Valeriana officinalis L. Valerianaceae; DER 1:3, etanol 40% v/v) – 60ml
  • Vodeno-etanolni ekstrakt lista matičnjaka (Melissa officinalis L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40% v/v) – 30ml
  • Vodeno-etanolni ekstrakt cveta lavande (Lavandula angustifolia Mill. L. Lamiaceae; DER 1:4, etanol 40% v/v) – 10ml

SASTOJCI: Vodeno-etanolni ekstrakti korena sa rizomom odoljena, lista matičnjaka I cveta lavande.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA:

Odmjeriti 30 kapi u 30 ml (rakijska čašica) vode, soka ili vina i popiti 2-3 puta dnevno.

Osobama koje prvi put uzimaju proizvod, preporučuje se da tokom prve nedjelje uzimaju po 5 kapi kako je opisano, druge nedjelje po 10, treće po 15 i nadalje do maksimalnih 30 kapi.

Preporučuje se konzumiranje dvije bočice u kontinuitetu, uz primjenu pravilnog higijensko-dijetetskog režima i poštovanje propisane redovne terapije od strane ljekara.

Zemlja porekla: Srbija

Proizvođač: BIO-TEO CENTAR D.O.O., Ive Lole Ribara 76, 26314 Banatsko Novo Selo, Srbija.

Nosilac upisa: BIO-TEO CENTAR D.O.O., Ive Lole Ribara 76, 26314 Banatsko Novo Selo, Srbija.

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 13316/2018 Od: 20.09.2018.

Proizvod je izrađen od najkvalitetnijih sirovina u skladu sa međunarodnim standardima koji se odnose na bezbednost u proizvodnji hrane (ISO 9001:2008 i HACCP)

BAR KOD: 8600102638037