Biljne kapi br. 63 ZA ČIŠĆENJE JETRE

 

24KM

  • Štiti i regeneriše ćelije jetre
  • Protiv masne jetre, visokog lošeg holesterola (LDL) i triglicerida
  • Čisti hepatobilijarni sistem i podstiče proizvodnju i lučenje žuči
  • Stimuliše lučenje želudačnog soka i varenje

Preporučujemo vam da koristite i Biljni komplet br. 3 za stomak koji se sastoji od dva proizvoda, ovih biljnih kapi i biljnih kapi br. 64 . Saznajte više klikom OVDE.

Napomena: Mogu ga koristiti i osobe koje piju lekove. Može se koristiti i preventivno.

24KM

Biljne kapi br. 63
ZA ČIŠĆENJE JETRE

24 KM

Pozovite nas na: 065/945-825

Kategorija:
 

Opis

Koje su najbolje biljke za jetru?

Opis proizvoda:

Bio-Teo biljne kapi br. 63 na bazi ekstrakata ploda badelja, lista artičoke i žalfije, herbe petrovaca i korena vodopije, prirodno su rešenje za normalnu funkciju jetre i normalno varenje. Svojim sastavom pomažu rad hepatobilijarnog sistema, podstiču proizvodnju i lučenje žuči, a time poboljšavaju varenje i štite jetru i žučne puteve.

Iskustva korisnika:

BILJNE KAPI BR. 63 – 100 ml proizvoda sadrži:

Vodeno-etanolni ekstrakt ploda badelja (Silybum marianum Gaertn., Asteraceae; DER 1:2, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt lista artičoke (Cynara scolymus L., Asteraceae; DER 1:4, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe petrovca (Agrimonia eupatoria L., Rosaceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe čestoslavice (Veronica officinalis L., Plantaginaceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)
Vodenoetanolni ekstrakt korena vodopije (Cichorium intybus L., Asteraceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt lista žalfije (Salvia officinalis L., Lamiaceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)

SASTOJCI: vodeno-etanolni ekstrakti ploda badelja, lista artičoke, herbe petrovca, herbe čestoslavice, korena vodopije i lista žalfije.

Plod badelja (Silybum marianum L. Gaertn., Asteraceae)

Plod badelja (Silybum marianum L. Gaertn., Asteraceae)

Plod badelja podržava normalno funkcionisanje jetre i normalizuje varenje. Ova biljka efikasno ublažava i tegobe izazvane poremećajem varenja kao što su dispepsija, bolovi i grčevi u stomaku, nadimanje, privremeni gubitak apetita. Gorki i aromatični sastojci ljekovitog bilja utiču na bolje stvaranje i izlučivanje žuči. Bio-Teo biljne kapi br. 63 se mogu koristiti kao pomoćno sredstvo u liječenju hroničnih inflamatornih bolesti jetre i ciroze jetre.

List artičoke (Cynara scolymus L., Asteraceae)

List artičoke (Cynara scolymus L., Asteraceae)

Aktivni princip cinarin sa ostalim sastojcima prisutnim u ekstraktu artičoke povoljno djeluju na funkcije jetre i žuči. Bio-Teo biljne kapi br. 63 se preporučuju, uz odgovarajuću dijetu, kao pomoćno sredstvo u slučajevima povećanog nivoa lipida i holesterola u krvi, kao posljedica poremećaja varenja izazvanog nedovoljnom sekrecijom žuči.Upotrebom preparata povećava se sekrecija žuči, reguliše metabolizam masti i poboljšava peristaltika crijeva.

Herba petrovca (Agrimonia eupatoria L., Rosaceae)

Herba petrovca (Agrimonia eupatoria L., Rosaceae)

Herba petrovca sadrži polisaharide, triterpene, flavonoide, tanine, vitamine C i K, nikotin amid i tiamin. U narodnoj medicini se koristi kod dječjih proliva i kolitisa, u urološkim čajevima, preparatima za pojačano lučenje žuči i spolja za obloge za brže zarastanje rana.

Herba čestoslavice (Veronica officinalis L., Plantaginaceae)

Herba čestoslavice (Veronica officinalis L., Plantaginaceae)

Herba čestoslavice sadrži iridoidne glikozide, flavonoide, tanine, organske kiseline (hlorogensku i kafenu), saponine, etarsko ulje u tragovima. Ovi aktivni sastojci podstiču iskašljavanje i izlučivaje znoja, pokazuju diuretično dejstvo, olakšavaju varenje, djeluju povoljno na funkcije jetre. Preporučuje se upotreba: kao tonik, za jačanje organizma i za ublažavanje različitih tegoba organa za disanje, kao sredstvo za iskašljavanje kod bronhitisa i astme. Koristi se i za ublažavanje tegoba kod gihta i reumatskih oboljenja, bolesti organa za varenje, jetre, bubrega i donjih mokraćnih puteva. Čest je sastojak čajnih mješavina za “čišćenje krvi”, a koristi se i kao sredstvo za znojenje.

Herba kičice (Centaurium erythraea Rafn., Gentianaceae)

Herba kičice (Centaurium erythraea Rafn., Gentianaceae)

Herba kičice sadrži gorke iridolne glikozide, fenolkarbonske kiseline, ksantonske derivate, flavonoide. Djeluje kao gorko sredstvo (Amarum purum). Gorki sastojci refleksno izazivaju lučenje pljuvačke, sokova i enzima u sistemu organa za varenje, što omogućava bolje i kompletnije varenje hrane. Ovi sastojci dovode i do poboljšanja apetita, a biljke koje ih sadrže koriste se i kao sredstva za jačanje i oporavak organizma. Za vodeni ekstrakt herbe kičice dokazano je da ispoljava protivupalno djelovanje kao i da olakšava sniženje povišene tjelesne temperature. U narodnoj medicini se koristi kao sastojak gorkih čajeva koji djeluju kao sredstva za poboljašanje apetita, kod poremećaja varenja i za ublažavanje tegoba u sistemu organa za varenje.

List žalfije (Salvia officinalis L., Lamiaceae)

List žalfije (Salvia officinalis L., Lamiaceae)

List žalfije sadrži 1-2,5% etarskog ulja čiji su glavni sastojci tujon, cineol i kamfor. Ljekoviti sastojci žalfije djeluju antibakterijski, protivupalno, površinski skupljaju tkivo i smanjuju lučenje znoja. U obliku vodenog ekstrakta i tinkture, list žalfije se primjenjuje spolja za ispiranje i premazivanje sluznica kod zapaljenja usta i grla. Čaj od žalfije pije se kod poremećaja varenja i povećanog lučenja znoja.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA: Komplet sadrži 2 vrste biljnih kapi koje se uzimaju 2 puta dnevno po 60 kapi, rastvoreno u 30 ml (rakijska čašica) vode, soka ili čaja. Poslije 10-15 min. popiti drugu vrstu kapi. Redoslijed uzimanja kapi iz kompleta nije presudan.

Preporučuje se konzumiranje barem dva kompleta, uz primjenu pravilnog higijensko-dijetetskog režima i poštovanje propisane redovne terapije od strane ljekara.

Spisak svih prodajnih mjesta možete videti klikom na: www.bioteo.ba/lokacije/

Ne zaboravite da uvjek možete da poručite paket direktno iz naše maloprodaje iz Dervente putem telefona, sajta ili Facebook chat-a. Troškovi poštarine su 7 KM.

BIH telefon za informacije i poručivanje: 065/945-825 (tel+viber)