Biljni komplet br. 3 za stomak OČISTITE JETRU I ORGANE ZA VARENJE

Akcija!
 

Original price was: 39KM.Current price is: 31,20KM.

Sniženje ističe za:

 • Pomaže bolje varenje i reguliše metabolizam
 • Otklanja nadutost stomaka i mučninu
 • Protiv gorušice, gastritisa, bolova i grčeva u trbuhu
 • Štiti i regeneriše ćelije jetre
 • Protiv masne jetre, visokog lošeg holesterola (LDL) i triglicerida
 • Čisti hepatobilijarni sistem i podstiče proizvodnju i lučenje žuči
 • Stimuliše lučenje želudačnog soka, varenje i olakšava eliminaciju suvišnih štetnih gasova, ispoljava spazmolitički i karminativni efekat
 • Olakšava crijevnu pasažu, protiv zatvora i dijareje, za urednu stolicu
 • Zaustavlja helikobakter pilori
 • Eliminiše toksične materije iz organizma
 • Ublažava tegobe nervoznog stomaka

Ukoliko imate nervozan stomak, savjetujemo vam da uz komplet br. 3 za stomak obavezno koristite i kapi br. 33 Antistres za opuštanje i ublažavanje stresa. Saznajte više klikom OVDE.

Napomena: Mogu ga koristiti i osobe koje piju lijekove. Može se koristiti i preventivno.

Original price was: 39KM.Current price is: 31,20KM.

Sniženje ističe za:

Biljni komplet br. 3 za stomak
OČISTITE JETRU I ORGANE ZA VARENJE

31.2 KM

Pozovite nas na: 065/945-825

Kategorija:
 

Opis

Preporuka gastroenterologa

Koje su najbolje biljke za stomak?

Izjava kornisnika

Opis proizvoda:

Biljni komplet br. 3 za stomak sastavljen je od dvije vrste biljnih kapi Bio-Teo biljne kapi br. 63 i Bio-Teo biljne kapi br. 64. Ovaj komplet se koristi kao sredstvo za olakšavanje varenja, u terapiji stomačnih i crijevnih tegoba koje se javljaju kod funkcionalne dispepsije i sindroma iritabilnog crijeva. Ove bolesti se uglavnom manifestuju kao poremećaj rada crijeva, gorušica, osjećaj prezasićenosti, stomačnih grčeva i mučnine.

Jetra je drugi po veličini organ u tijelu i jedan od najvažnijih jer služi kao filter za razne toksine u organizmu. Ona se regeneriše, ali nije neuništiva. U slučaju prevelike količine toksina, alkohola i masnoća može da dođe do oštećenja ovog vitalnog organa što onda vodi do poremećaja funkcionisanja čitavog organizma.

Neki od simptoma koji mogu ukazivati na probleme u radu jetre su:

 • Hroničan umor i malaksalost
 • Bol u predjelu abdomena i nadutost
 • Zadržavanje vode i oticanje nogu
 • Disbalans hormona
 • Žuta nijansa kože
 • Pretjerano znojenje i konfuzija

Ukoliko osjećate neke od navedenih simptoma povremeno ili često, preporučujemo vam da koristite ovaj komplet koji je poptuno prirodan i bezbjedan. Može se koristiti i preventivno, pogotovo za vrijeme praznika i slavlja.

Proizvod je komplet sastavljen od 2 različita proizvoda:

BILJNE KAPI BR. 63 – 100 ml proizvoda sadrži:

Vodeno-etanolni ekstrakt ploda badelja (Silybum marianum Gaertn., Asteraceae; DER 1:2, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt lista artičoke (Cynara scolymus L., Asteraceae; DER 1:4, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe petrovca (Agrimonia eupatoria L., Rosaceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe čestoslavice (Veronica officinalis L., Plantaginaceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)
Vodenoetanolni ekstrakt korena vodopije (Cichorium intybus L., Asteraceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt lista žalfije (Salvia officinalis L., Lamiaceae; DER 1:5, 40% etanol v/v)

SASTOJCI: vodeno-etanolni ekstrakti ploda badelja, lista artičoke, herbe petrovca, herbe čestoslavice, korena vodopije i lista žalfije.

Plod badelja (Silybum marianum L. Gaertn., Asteraceae)

Plod badelja (Silybum marianum L. Gaertn., Asteraceae)

Plod badelja podržava normalno funkcionisanje jetre i normalizuje varenje. Ova biljka efikasno ublažava i tegobe izazvane poremećajem varenja kao što su dispepsija, bolovi i grčevi u stomaku, nadimanje, privremeni gubitak apetita. Gorki i aromatični sastojci ljekovitog bilja utiču na bolje stvaranje i izlučivanje žuči. Bio-Teo biljne kapi br. 63 se mogu koristiti kao pomoćno sredstvo u liječenju hroničnih inflamatornih bolesti jetre i ciroze jetre.

List artičoke (Cynara scolymus L., Asteraceae)

List artičoke (Cynara scolymus L., Asteraceae)

Aktivni princip cinarin sa ostalim sastojcima prisutnim u ekstraktu artičoke povoljno djeluju na funkcije jetre i žuči. Bio-Teo biljne kapi br. 63 se preporučuju, uz odgovarajuću dijetu, kao pomoćno sredstvo u slučajevima povećanog nivoa lipida i holesterola u krvi, kao posljedica poremećaja varenja izazvanog nedovoljnom sekrecijom žuči.Upotrebom preparata povećava se sekrecija žuči, reguliše metabolizam masti i poboljšava peristaltika crijeva.

Herba petrovca (Agrimonia eupatoria L., Rosaceae)

Herba petrovca (Agrimonia eupatoria L., Rosaceae)

Herba petrovca sadrži polisaharide, triterpene, flavonoide, tanine, vitamine C i K, nikotin amid i tiamin. U narodnoj medicini se koristi kod dječjih proliva i kolitisa, u urološkim čajevima, preparatima za pojačano lučenje žuči i spolja za obloge za brže zarastanje rana.

Herba čestoslavice (Veronica officinalis L., Plantaginaceae)

Herba čestoslavice (Veronica officinalis L., Plantaginaceae)

Herba čestoslavice sadrži iridoidne glikozide, flavonoide, tanine, organske kiseline (hlorogensku i kafenu), saponine, etarsko ulje u tragovima. Ovi aktivni sastojci podstiču iskašljavanje i izlučivaje znoja, pokazuju diuretično dejstvo, olakšavaju varenje, djeluju povoljno na funkcije jetre. Preporučuje se upotreba: kao tonik, za jačanje organizma i za ublažavanje različitih tegoba organa za disanje, kao sredstvo za iskašljavanje kod bronhitisa i astme. Koristi se i za ublažavanje tegoba kod gihta i reumatskih oboljenja, bolesti organa za varenje, jetre, bubrega i donjih mokraćnih puteva. Čest je sastojak čajnih mješavina za “čišćenje krvi”, a koristi se i kao sredstvo za znojenje.

Herba kičice (Centaurium erythraea Rafn., Gentianaceae)

Herba kičice (Centaurium erythraea Rafn., Gentianaceae)

Herba kičice sadrži gorke iridolne glikozide, fenolkarbonske kiseline, ksantonske derivate, flavonoide. Djeluje kao gorko sredstvo (Amarum purum). Gorki sastojci refleksno izazivaju lučenje pljuvačke, sokova i enzima u sistemu organa za varenje, što omogućava bolje i kompletnije varenje hrane. Ovi sastojci dovode i do poboljšanja apetita, a biljke koje ih sadrže koriste se i kao sredstva za jačanje i oporavak organizma. Za vodeni ekstrakt herbe kičice dokazano je da ispoljava protivupalno djelovanje kao i da olakšava sniženje povišene tjelesne temperature. U narodnoj medicini se koristi kao sastojak gorkih čajeva koji djeluju kao sredstva za poboljašanje apetita, kod poremećaja varenja i za ublažavanje tegoba u sistemu organa za varenje.

List žalfije (Salvia officinalis L., Lamiaceae)

List žalfije (Salvia officinalis L., Lamiaceae)

List žalfije sadrži 1-2,5% etarskog ulja čiji su glavni sastojci tujon, cineol i kamfor. Ljekoviti sastojci žalfije djeluju antibakterijski, protivupalno, površinski skupljaju tkivo i smanjuju lučenje znoja. U obliku vodenog ekstrakta i tinkture, list žalfije se primjenjuje spolja za ispiranje i premazivanje sluznica kod zapaljenja usta i grla. Čaj od žalfije pije se kod poremećaja varenja i povećanog lučenja znoja.

BILJNE KAPI BR. 64 – 100 ml proizvoda sadrži:

100 ml PROIZVODA SADRŽI VODENO-ETANOLNIH EKSTRAKATA:

Vodeno-etanolni ekstrakt herbe pelena (Artemisia absinthium L., Asteraceae; DER 1:3, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt rizoma iđirota (Acorus calamus L., DER 1:3, Araceae; 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt herbe hajdučke trave (Achillea millefolium L. Asteraceae; DER 1:3, 40% etanol v/v)
Vodenoetanolni ekstrakt herbe kičice (Centaurium erythraea Rafn., Gentianaceae; DER 1:3, 40% etanol v/v)
Vodenoetanolni ekstrakt ploda anisa (Pimpinella anisum L., Apiaceae; DER 1:4, 40% etanol v/v)
Vodeno-etanolni ekstrakt ploda morača (Foeniculum vulgare Mill. Apiaceae; DER 1:3, 40% etanol v/v)

SASTOJCI: vodeno-etanolni ekstrakti herbe pelena, rizoma iđirota, herbe hajdučke trave, herbe kičice, ploda anisa i ploda morača.

Herba pelena (Artemisia absinthium L., Asteraceae)

Herba pelena (Artemisia absinthium L., Asteraceae)

Herba pelena sadrži seskviterpenske laktone, do 1,2% etarskog ulja (koje sadrži 3-10% tujona, 25-75% tujil-alkohola), flavonoide, fenil-karbonske kiseline, poliacetilene. Upotrebljava se kao aromatično gorko sredstvo za poboljšanje varenja, stimuliše i olakšava lučenje žuči i eliminisanje gasova.

Rizom iđirota (Acorus calamus L., Araceae)

Rizom iđirota (Acorus calamus L., Araceae)

Rizom iđirota sadrži 2-6% etarskog ulja (sastavljenog od seskviterpena akorona i fenilpropana β-azarona), tanine, sluzi i skrob. Upotrebljava se kao gorko sredstvo za povećanje apetita i olakšavanje varenja.

Plod morača (Foeniculum vulgare Mill. Apiaceae)

Plod morača (Foeniculum vulgare Mill. Apiaceae)

Plod morača sadrži 2-6% etarskog ulja (sa 2-80% trans-anetola), masno ulje, flavonoide, proteine, organske kiseline. Upotrebljava se za ublažavanje grčeva u pedijatriji, kod nadutosti, za eliminisanje gasova, kao antiseptik, za razređenje sluzi kod kašlja.

Herba hajdučke trave (Achillea millefolium L. Asteraceae)

Herba hajdučke trave (Achillea millefolium L. Asteraceae)

Herba hajdučice sadrži flavonoide, etarsko ulje (sa najmanje 0,02% proazulena), alkaloide, germakranolide, poliacetilene, triterpene, sterole, cijanogene glikozide, organske kiseline i šećere. Upotrebljava se kao sredstvo za olakšavanje tegoba organa za varenje, za poboljšanje apetita, eliminisanje gasova, regulisanje lučenja žuči, kod bolova i grčeva u stomaku, kod amenoreje.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA: Komplet sadrži 2 vrste biljnih kapi koje se uzimaju 2 puta dnevno po 60 kapi, rastvoreno u 30 ml (rakijska čašica) vode, soka ili čaja. Posle 10-15 min. popiti drugu vrstu kapi. Redosled uzimanja kapi iz kompleta nije presudan.

Preporučuje se konzumiranje barem dva kompleta, uz primenu pravilnog higijensko-dijetetskog režima i poštovanje propisane redovne terapije od strane lekara.

Spisak svih prodajnih mesta možete videti klikom na: www.bioteo.ba/lokacije/

Ne zaboravite da uvjek možete da poručite paket direktno iz naše maloprodaje iz Dervente putem telefona, sajta ili Facebook chat-a. Troškovi poštarine su 7 KM.

BIH telefon za informacije i poručivanje: 065/945-825 (tel+viber)